Annons bild

Drifttekniker med fokus på cybersäkerhet

Söker du en roll där du kombinera din kompetens inom IT-drift men ditt intresse för cybersäkerhet?

På QD söker vi nu efter en drifttekniker med fokus på cybersäkerhet. Hos oss kommer du att bli en viktig del av att bygga upp och underhålla vår IT-infrastruktur, med ett särskilt fokus på cybersäkerhet. Vi letar efter dig som har ett öga för detaljer, är initiativtagande och redo att ta ett större tekniskt ansvar!

Om rollen

Rollen som drifttekniker med fokus på cybersäkerhet innebär att du kommer att drifta, övervaka och optimera våra IT-system för att säkerställa hög tillgänglighet och prestanda. Du ansvarar för att underhålla och förbättra både server- och nätverksmiljöer, med särskilt fokus på säkerhetsteknologier som Microsoft Azure Sentinel (SIEM), Defender for Endpoint (EDR), Holm Security och Delinea Secret Server. Ditt arbete inkluderar att snabbt felsöka och lösa tekniska problem för att minimera driftstopp och störningar där din kunskap inom cybersäkerhetsområdet kommer vara en viktig del av arbetet. Du kommer också att dokumentera processer och skapa rutiner för att förbättra och standardisera driften. Vidare kommer du att arbeta proaktivt med att identifiera förbättringsområden och implementera lösningar för att optimera våra system och processer. Därutöver deltar du i tekniska tester och utvecklingsprojekt för att utveckla och förbättra våra tjänster och system.

Vi tror att du har erfarenhet av:

  • Att arbeta operativt med IT-drift och säkerhet
  • Arbete med drift och förvaltning av infrastruktur och system
  • Hantering och underhåll av infrastrukturmiljöer med fokus på cybersäkerhet
  • Användning av integrationer och APIer för att integrera system
  • Tjänsteutveckling och tjänsteleverans

Det är meriterande om du också har erfarenhet av följande:

  • Microsoft Sentinel eller andra SIEM-lösningar som Rapid7, LogPoint, SentinelOne, FortiSIEM, Splunk m.fl.
  • Microsoft Defender for Endpoint eller andra EDR-lösningar som Sophos, CrowdStrike, Carbon Black, Symantec Advanced Threat Protection m.fl.
  • Relaterade teknologier som PAM, IAM, GrayLog, Containers
  • Oavsett om arbetsbeskrivningen passar dig perfekt eller om du bara vill komma förbi och prata framtida möjligheter över en kopp kaffe, ser vi fram emot din ansökan!

Vad vi erbjuder

  • Work life balance– Vi erbjuder en hybrid arbetsmiljö där vi strävar efter att dra nytta av det bästa av båda världar – att kunna kombinera arbete hemifrån eller på distans med möjligheten att träffas på kontoret och delta i gemensamma aktiviteter.
  • Teknikpeng – Vi älskar teknik! När du börjar får du därför en generös summa att köpa din egen utrustning för och varje år fylls den på så att du alltid kan ha de senaste prylarna.
  • Kompetensutveckling - I en organisation med en stor leveransavdelning finns det möjlighet att växa inom våra olika avdelningar eller mot intern IT. Vi investerar tid både i externa utbildningar för dig men erbjuder även kunskapsspridning internt. Totalt erbjuder vi våra anställda 100 timmar i kompetensutveckling per år.
  • Såklart finns alla basics på plats: så som moderna kontor, friskvårdsbidrag, fredagsfrukost, pensionsrådgivning, kollektivavtal m.m.

Ansvarig rekryterare

Lovisa Malmberg

lovisa.malmberg@qd.se Skicka ansökan